Arrel de la web > Informació detallada > Introducció

Introducció

dissabte 1 de desembre de 2012

Som moltes les persones que pensam que un dels tresors mes valuosos que te Mallorca és la seva natura. Les zones humides, la serra de Tramuntana, la serra de Llevant, les platges verges,... fan de l’Illa un paradís irrepetible que hem de preservar entre tots per les generacions futures, tant per convicció com per obligació. El nostre territori s’ha de protegir pel valor que té en si mateix: com a espai natural, com a refugi de la biodiversitat que el conforma, com a tret diferencial que fa de la nostra Roqueta un lloc únic arreu del món i que no hem de deixar tudar en aquest afany uniformador que aquests darrers anys s’imposa com exponent de la globalització mal entesa.

Aquest patrimoni és l’essència i el futur del nostre poble. La nostra economia basada principalment en el turisme necessita la preservació del nostre territori que és la senyera que ens diferencia d’altres destins turístics. Si volem un futur econòmic sostenible i estable hem de preservar el que ens permet oferir als visitants de la nostra illa un paisatge únic.

Malgrat aquestes consideracions, el President del govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, i el Conseller de Turisme, Carlos delgado, han posat en escena el suport oficial del Govern Balear declarant “d’interès autonòmic” una operació hotelera de 1.170 places amb camp de golf inclòs a l’arenal de Sa Ràpita, a dues passes de l’Àrea Natural d’Especial Interès (d’ara en endavant ANEI) d’Es Trenc-Salobrar de Campos. Per la seva banda, el Consell Insular de Mallorca, presidit per la Sra. Salom, ha modificat el Pla territorial de Mallorca amb arguments poc convincents i molt dubtosos per permetre la construcció d’aquesta aberració urbanística. Així, el Partit Popular presenta aquesta actuació com a mostra del seu model neodesenvolupista i una vegada més, fa un ús partidari del Govern Balear i del Consell de Mallorca, per malbaratar el patrimoni natural de Mallorca, en sentit totalment contrari al que la gent demana.

Afortunadament la reacció de l’ecologisme social i polític ha estat immediata. Una campanya a internet amb el lema: “Salvem Es Trenc, again” superà en pocs dies les 20.000 signatures, gent d’arreu signà per deixar tranquils els arenals verjos de Mallorca. Més de 10.000 persones es citaren a Sa Ràpita per manifestar el seu rebuig a tan salvatge proposta. Moltíssima gent es mobilitzà perquè en tregui profit Mallorca. El profit de preservar el paisatge i el país, el profit de la dignitat i el seny.

Des de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa per Mallorca pensam que el litoral mallorquí ja està prou construït i que tot el que es vulgui afegir hauria de comportar una operació de reconversió real que signifiqués reduir places i dignificar espais.

Respondre a aquest article